19.2.2018

Lakkovaroitus Keskuspuiston ammattiopistoon

Ammattiliitot OAJ, JHL ja Jyty jättivät sunnuntaina 18.2.2018 lakkovaroituksen, joka koskee yhdeksää etelä-suomalaista ammatillista oppilaitosta ja aikuiskoulutuskeskusta. Keskuspuiston ammattiopisto on yksi lakkovaroituksen piirissä olevista oppilaitoksista. Mikäli sopua ei synny, lakko alkaa maanantaina 5.3. ja päättyy perjantaina 9.3.2018.

Ammattiliitot neuvottelevat työnantajapuolen eli Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Tiedotamme lakosta ja sen vaikutuksista Keskuspuiston ammattiopistoon neuvottelujen edetessä.

Ammatilliset oppilaitokset ovat jo pidemmän aikaa olleet valtiontalouden mittavien säästötoimien kohteena. Seuraavien kahden vuoden aikana rahoituksen ei odoteta kasvavan.

Yksityiset oppilaitokset eivät siis ole samassa tilanteessa kuin muu yksityinen sektori, emmekä myöskään saa verotuksen avulla lisätuloja valtion ja kunnan tavoin. Näissä oloissa palkansaajajärjestöjen vaatimat korotukset merkitsevät käytännössä pakkoa leikata kustannuksia muilta osin. Näin työvoimavaltaisessa toiminnassa se todennäköisesti tarkoittaisi lisää henkilöstövähennyksiä, mikä ei ole henkilöstön, oppilaitoksen eikä varsinkaan opiskelijoiden etu.

Teemme Keskuspuiston ammattiopistossa työtä sen eteen, että lakon toteutuessa siitä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa opiskelijoillemme.

Lisätietoja antaa rehtori Sirpa Lukkala, puh. 040-073 0526