22.3.2018

Keskuspuiston ammattiopiston uuden oppilaitosrakennuksen urakkasopimus allekirjoitettu

Rakentaminen on alkanut Leppävaarassa

Invalidisäätiö ja pääurakoitsija Rakennuskultti Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Keskuspuiston ammattiopiston uuden oppilaitosrakennuksen rakentamisesta keskiviikkona 21.3.2018. Rakentaminen on käynnistynyt Turuntien varrella maaliskuun alkupuolella tontin raivauksella. Leppävaaran uuden oppilaitosrakennuksen arvioitu valmistuminen on loppusyksyllä 2019 ja käyttöönotto tapahtuu vuodenvaihteessa 2019-2020.

Urakan arvo on noin 23 miljoonaa euroa. Rakennuksen pinta-ala on noin 10.000 m2.

Nykyinen oppilaitoksen ja asuntolan tontti on jaettu kahteen osaan, josta pienempään osaan rakennetaan uusi oppilaitosrakennus. Loput tontista kaavoitetaan asuinalueeksi. Oppilaitos tulee sijoittumaan rinteeseen, vanhan Turuntien varteen, ajoradan vasemmalle puolelle. Sijainti tekee tästä erityisen mielenkiintoisen. Rakennus tulee sijaitsemaan tien vieressä näkyvässä paikassa, joten rakennuksen ulkonäkö tulee vaikuttamaan kaupunkikuvaan.

Nykyiset rakennukset eivät ole Invalidisäätiön omistamalla tontilla. Alustavan tiedon mukaan osa rakennuksista tullaan säilyttämään ja peruskorjaamaan. Muut rakennukset puretaan sitä mukaa kun alueen asuntorakentaminen etenee.

Keskuspuiston ammattiopiston uuden oppilaitosrakennuksen suunnittelusta vastaa Linja arkkitehdit Oy. Uudesta rakennuksesta tehdään tiloiltaan mahdollisimman monikäyttöinen ja joustava. Projektissa sovelletaan erityistä tukea tarvitsevia palvelevia suunnitteluohjeita laajalla skaalalla. Valaistus, värimaailma ja äänenhallinta huomioidaan erityisesti. Rakennuksessa tulee opiskelemaan noin 530 opiskelijaa. Rakennuksesta tulee viisi kerrosta korkea. Ensimmäinen kerros on osittain maan alla, ja varsinainen sisääntulokerros on 2. kerros. Sisääntulokerrokseen sijoittuu aulatoimintojen lisäksi ravintola- ja kahvilapalvelut, opetuskeittiöt sekä koulutustilaa.

Keskuspuiston ammattiopisto on toisen asteen ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus. Koulutukset on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään erityisopetusta, yksilöllistä tukea ja ohjausta.

Lisätietoja:

Juha-Pekka Halmeenmäki, toimitusjohtaja, Invalidisäätiö
puh. 040 754 1750, juha-pekka.halmeenmaki@invalidisaatio.fi

Antti Aavikko, koulutusjohtaja, Keskuspuiston ammattiopisto
puh. 040 353 9415, antti.aavikko@keskuspuisto.fi