Johanna Nirkkonen, talouspäällikkö

Johanna Nirkkonen toimii talouspäällikkönä Invalidisäätiön tukitoiminnoissa, vastuu alueenaan Keskuspuiston ammattiopisto. Johanna on koulutukseltaan taloushallinnon tradenomi (AMK).

Tarkka ja numeroita rakastava Johanna on aina halunnut tehdä taloushallinnon tehtäviä. Johannan opiskeluajan tavoitteena oli kehittyä kirjanpidon ammattilaiseksi ja tehtävät Tampereen maistraatissa veivätkin Espooseen silloiseen Arlainstituuttiin vuonna 2004.

Vahvuutena aito innostus ja luottamus uuden oppimiseen

”Hain toimistosihteerin paikkaa ja sain sen. Luulin aluksi hakeutuneeni töihin ruotsalaisen meijerin koulutuskeskukseen” – Johanna nauraa. ”Silloinen rehtori halusi tietää vahvuuksiani, ja totesin rehellisesti olevani innokas numeronpyörittäjä. Arlainstituutissa toimenkuva oli hyvin laaja ja kaikki pystyivät sijaistamaan toisiaan.”

Vuonna 2009 kun Arlainstituutti ja Keskuspuiston ammattiopisto yhdistyivät, tehtävät keskittyivät palkanlaskentaan. Vuonna 2011 haettuaan lisäkokemusta tilitoimistosta talon ulkopuolelta, Johanna palasi takaisin Keskuspuiston ammattiopistoon opettelemaan mestari ja kisälli -periaatteella silloisen talouspäällikön tehtäviä. Vuonna 2015 ammattiopiston talous siirrettiin osaksi Invalidisäätiön taloushallintoa.

Intohimo haasteisiin, reipas ote työhön ja itsekuri ovat aina olleet Johannan vahvuuksia työelämässä

”Aluksi talouspäällikön työt tuntuivat aika isoilta, mutta onneksi perehdytysaika oli sopivan pituinen ja perusteellinen. Monet projektit ovat osoittautuneet ennakoitua helpommiksi. Tyypilliseen työpäivään kuuluu kolmen alaisen esimiehenä toimiminen, opiston ostolaskujen selvittäminen ja hyväksyntä, kirjanpidon erilaiset täsmäytykset ja erilaiset talousraportit esimiehille. Erilaisten asioiden selvittely ja neuvonta kuuluvat myös jokaiseen päivään. Parasta työssäni on itsenäisyys. Ajoittaiset ruuhkapiikit vaativat pidempiä päiviä, mutta vastaavasti hiljaisimpina aikoina pystyn pitämään vapaata. Hyvät työkaverit ja mukava tiimi ovat ehdottomasti plussaa. Ammatilliset erityisoppilaitokset ovat perustaneet yhteisen tukiverkoston, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja kehittää omaa osaamista muiden ammattilaisten kanssa.”

Johanna

Johanna Nirkkonen, talouspäällikkö.