20.11.2017

Invalidisäätiö ja HUS laajentavat yhteistyötään Ruskeasuolla – merkittävä vuokrasopimus ja Orton Oy:n osakekannan myynti

Invalidisäätiö ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) ovat solmineet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Invalidisäätiön Ruskeasuon sairaalatilojen käytöstä. Samassa yhteydessä Invalidisäätiö myy HUS:lle 90 % ja Mehiläiselle 10 % Orton Oy:n osakekannasta. Kaupan toteutuminen edellyttää lainvoimaisuutta, joka saavutetaan joulukuun aikana.

Järjestely mahdollistaa Ortonin liiketoiminnan pitkäjänteisen kehittämisen osana terveydenhuollon palvelutuotannon muutosta. Invalidisäätiön omistamissa sairaalatiloissa Ruskeasuolla on jo entuudestaan HUS:n toimintaa, mikä helpottaa Ortonin toimintojen yhteensovittamista HUS:n toiminnan kanssa. Osakekaupassa Ortonin työsuhteinen henkilöstö jatkaa Orton Oy:n työntekijöinä.

– Invalidisäätiö ja Orton ovat tehneet pitkään yhteistyötä HUS:n kanssa. Solmittu kauppa on luonteva jatkumo Ortonin liiketoiminnan pitkäjänteiselle kehittämiselle sekä Invalidisäätiön ja HUS:n väliselle tilavuokratoiminnalle, kertoo Invalidisäätiö-konsernin toimitusjohtaja Juha-Pekka Halmeenmäki.

 

Lisätietoja antaa

Juha-Pekka Halmeenmäki
toimitusjohtaja, Invalidisäätiö
puh. 040 754 1750

 

Invalidisäätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Säätiö ylläpitää Keskuspuiston ammattiopiston ja Orton Pron toimintaa. Invalidisäätiö perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja koulutusta varten. Säätiön palveluksessa on runsas 500 asiantuntijaa.

HUS on 24 kunnan muodostama kuntayhtymä. HUS tuottaa jäsenkunnille ja niiden 1,6 miljoonalle asukkaalle erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja. HUS:n palveluksessa on lähes 23 000 työntekijää ja liikevaihto on noin kaksi miljardia euroa.

Mehiläinen on yksityinen terveydenhuoltopalvelujen tuottaja. Vuonna 2016 Mehiläisellä oli lääkäreitä yli 4800, joista ammatinharjoittajana toimii noin 3400. Lääkärikeskuksia on yli 40 ja henkilöstöä kokonaisuudessaan yli 11 500 henkilöä. Sairaaloita on 11 eri puolilla Suomea. Mehiläisen terveydenhuollon piirissä on noin miljoona asiakasta.