Veistospuisto

Invalidisäätiön päärakennuksen takana sijaitseva veistospuisto on kuvanveistäjä Hannu Sirenin ideoima. Häneltä galleria myös sai puistoon ensimmäisen teoksen, cor-ten -teräksestä tehdyn Varjo-veistoksen. Suurin osa veistoksista on deponoituja. Ne ovat siis pitkäaikaisesti sijoitettuina Invalidisäätiölle, mutta veistosten omistusoikeus on yhä taiteilijoilla itsellään.

Veistospuistoon sijoitetaan harkiten teoksia. Tavoitteena on, että veistokset istuvat ympäristöönsä ja niillä on riittävästi tilaa. Taideteoksen arvoja kunnioittava sijoittaminen edellyttää aina yhteistyötä gallerian ja taiteilijan välillä.

Taiteilijoiden kannalta veistospuisto tarjoaa mielekkään ratkaisun tuoda näkyville veistoksia, joilla ei vielä ole pysyvää sijoituspaikkaa. Tällä hetkellä veistospuistossa on seuraavien kuvanveistäjien teoksia: Radoslaw Gryta, Kari Huhtamo, Tapio Junno, Jari Juvonen, Voitto Kantokorpi, Kaisu Koivisto, Ukri Merikanto, Pirkko Nukari, Matti Nurminen, Veikko Nuutinen, Matti Peltokangas, Hannu Siren, Ossi Somma, Barbara Tieaho ja Antero Toikka.

Voit tutustua veistoksiin tästä linkistä.

Kuvanveistäjä Matti Peltokangas, Merkillinen sade viime yönä, 2012, spektroliitti, graniitti, jaspis, vihreä marmori.

Kuvanveistäjä Matti Peltokangas, Merkillinen sade viime yönä, 2007, spektroliitti, graniitti, jaspis, vihreä marmori.