Galleria Orton

Galleria Ortonin toiminta-ajatuksena on tuoda korkeatasoista taidetta tavanomaisesta poikkeavaan ympäristöön, terveydenhuollon asiakkaiden ja henkilökunnan arkeen. Invalidisäätiön kahvila on toiminut kuukausittain vaihtuvien taidenäyttelyiden näyttämönä jo lokakuusta 2001 lähtien.

Galleria on keskittynyt etenkin kotimaisen nykytaiteen esittämiseen. Tilan asettamissa puitteissa esillä on enimmäkseen maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia, mutta osa gallerian taiteilijoista on tuonut esille myös videoinstallaatioita, performanssia tai veistoksia.

Vuonna 2004 gallerian yhteyteen syntyi kuvanveistäjä Hannu Sirenin aloitteesta Invalidisäätiön veistospuisto. Useat eturivin kuvanveistäjät ovat sijoittaneet veistoksensa vaihtuvaan kokoelmaan.

Taide herättää tunteita ja muistoja, puhuttaa, ilahduttaa ja vihastuttaakin. Myös kulttuurin tervehdyttävä ja eheyttävä vaikutus ihmiseen tunnustetaan. Yleisen viihtyisyyden ohella galleriatoiminta myös edistää terveyttä.

Muun muassa Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus ovat tukeneet Galleria Ortonin näyttelytoimintaa.

Gallerian johtajana toimii professori Seppo Seitsalo, kuraattorina Otso Kantokorpi ja galleristina Sirpa Viljanen. Yhteystiedot ja gallerian aukioloajat.

 

fb-logo