Kuukauden taitelija

Salvelan kesä

Salvelan kesä

7.6.2010

Galleria Orton järjestää yhteistyössä Ravintola Salven kanssa 8.6. – 30.6.2010 Galleria Ortonin kesänäyttelyn Salvelan kesä. Yhtä aikaa kevytmielisessä ja vakavassa taidenäyttelyssä esiintyy joukko suomalaisia eturivin taiteilijoita, jota yhdistää ystävyys, taiteilijaravintolan viimeisten mohikaanien henki ja usko taiteen hyvää tekevään voimaan. Mukana ovat Jorma Hautala, Pekka Kauhanen, Ukri Merikanto, Tapani Mikkonen, Matti Nurminen, Matti Peltokangas, Olavi Pajulahti ja Roi Vaara.  

Legendaarisen kuvataiteilija Juhani Harrin ja rakastetun sanoittaja Vexi Salmen ympärille alkoi 1990-luvulla kehittyä Ravintola Salveen pöytäkunta, jonka myötä Salvesta tuli taiteilijaravintoloistamme ehkä se viimeisin. Kaikki yllä mainitut Salvelan taitelijat ovat myös esiintyneet jo kymmenettä vuottaan toimivassa Sairaala Ortonin kahvilassa toimivassa Galleria Ortonissa – maailman ainoassa galleriassa, jolla on oma sairaala.

Kesänäyttelyn on kuratoinut taidekriitikko Otso Kantokorpi, jonka hahmottelema löyhä teema käsittelee synestesiaa, taiteen moniaistisuutta. Esimerkiksi sitä, miten ”kuva soi”.

Tervetuloa tutkimaan juuri näiden taiteilijoiden tuottamaa ainutlaatuista yhteissointia. Onko se tiukkaa kuin bebop vai swengaako se letkeästi? Marssia tai humppaa se ei ainakaan ole.

Salvelan kesä -näyttelys avasi kulttuurineuvos Tuula Arkio.

Otso Kantokorpi

1.6.2010

salvela logotpaita_Layout 1

Lisää kuvia näyttelystä